Стрес

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Стрес в психологията е състояние на силно нервно напрежение, предизвикано от отрицателно физическо или емоционално въздействие, като най-вече това се отнася до високите нива на стрес, които могат да имат негативен ефект върху физиката, емоциите и умствената концетрация, докато по-ниските нива могат да бъдат фактори на адаптация и справяне . Стресът се определя като неспецифична реакция на тялото на всяко поставено пред него изискване за преустройство или приспособяване, осъществяваща се по стереотипен начин на базата на идентични биохимични промени.

Странични ефекти на стреса:
Кара ви да се чувствате изморени. Това е така, защото стресът не ви оставя да се наспите добре и след дългият работен ден, вие сте смазани и нямате енергия за нищо. Най-добрия начин да си набавите енергия не е енергийните напитки, а тренировката. Колкото и да нямате сили, една лека тренировка ще ви помогне да се почувствате по-добре.
Пречи на храносмилането ви. Хроничният стрес може да доведе до дисбалансиране на нивата на хормоните, които се произвеждат от вашата щитовидна жлеза. Най-добрият начин да се преборите с това е да пиете течности и да тренирате редовно.
Проблеми с паметта. Когато стресът ви е налегнал, вие започвате често да забравяте. Това може да е голям проблем, защото може да навреди на работата ви и по този начин да увеличите стреса. Също така може да ви доведе до проблеми в семейството, което също би могло да увеличи стреса.
Кара ви да напълнявате. Стресът е една от основните причинители на наднорменото тегло. Това е така, защото стресът дисбалансира хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, а тези хормони регулират метаболизма ви. С други думи, стресът прави метаболизмът ви по-бавен, а от там напълнявате.
Косопад. Ако започнете да намирате коса по гребена си или възглавницата, това означава, че стресът е ударил вашият скалп.

Начало